Esteu aquí: Inici Notícies Lleida condemna de forma unànime la violència masclista
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Lleida condemna de forma unànime la violència masclista

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 27-11-2017 10:58

El Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 529 dones i n’ha allotjat d’urgència a 18 i 13 menors en pisos de l’Ajuntament

La plaça dels Fanalets de Sant Jaume ha acollit el dissabte 25 de novembre al matí l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, que enguany ha costat la vida a 45 dones i 7 nens i nenes arreu de l’Estat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat la necessitat d’acabar amb aquesta xacra social i ha assenyalat l’existència a Lleida del consorci, format per totes les institucions per treballar plegats amb aquest objectiu.

El paer en cap ha informat que enguany el Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones ha atès 529 dones per violència de gènere i realitzat 961 atencions de diversos tipus (455, d’assessorament; 145 per atencions psicològiques; 125 per consultes jurídiques, entre altres). Un servei que ha hagut d’actuar facilitant allotjaments d’urgència amb 18 dones i 13 menors, als quals s’ha acollit en pisos municipals.

L’alcalde Ros també ha explicat la feina de sensibilització que s’ha fet des de l’Ajuntament, amb l’organització de diversos tallers i taules rodones, en els quals ha participat un total de 1.426 persones, 780 més que les que es van registrar el 2015. Tall de veu A. Ros.

L’acte institucional per celebrar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones ha comptat amb la participació dels tinents d’alcalde Xavier Rodamilans i Montse Parra, la regidora delegada de les Polítiques d’Igualtat de la Paeria i una àmplia representació de regidors dels diversos grups municipals. També hi ha assistit la subdelegada del Govern, Inma Manso; la coordinadora de l’Institut Català de les Dones, Carme Castelló; la presidenta del Consell del Segrià, M. José Invernón, la diputada provincial Rosa M. Mora i la secretaria general de la Universitat de Lleida, M. Teresa Areces.

La subdelegada del Govern, Inma Manso, ha manifestat que les estadístiques no demostren que anem a millor, en la lluita contra la violència masclista, ja que arreu de l’Estat enguany hi ha una víctima més que el 2016, “però també 7 nens i nenes que han perdut la vida per aquest motiu”. També ha animat a denunciar els casos de violència en el seu estat més embrionari, ja que creu que és la manera més efectiva d’aturar-la. “D’aquestes 45 dones mortes, només 8 havien presentat algun tipus de denúncia i una la va acabar retirant”, ha dit. Enguany, al territori de Lleida s’han presentat 662 denúncies per violència masclista, amb la detenció de 210 persones.

Les jugadores de l’Hoquei Club Vila-Sana i de l’Hoquei Club Alpicat han estat les encarregades de llegir el manifest institucional durant l’acte de la plaça dels Fanalets de Sant Jaume. Una lectura que ha estat interrompuda per les interpretacions de diverses peces musicals d’un grup d’alumnes del Conservatori Municipal de Lleida.

L’acte ha finalitzat amb l’ofrena floral al monument ‘Llàgrimes per tu’. 

 

IMG_20171125_112345.jpg

 


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet