Esteu aquí: Inici Notícies XII Beca de Recerca Cristina de Pizan.
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

XII Beca de Recerca Cristina de Pizan.

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 11-07-2017 11:31

Cristina de Pizan (1365-1431) pensadora humanista nascuda a Venècia, que va passar la major part de la seva vida a França. Se la considera la primera escriptora professional de la literatura francesa. Després de quedar vídua, va aconseguir viure i mantenir la seva família gràcies a la seva professió. Va destacar per les seves obres polítiques, pacifistes i poètiques. Va defensar els drets de les dones i va lluitar contra la misogínia.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat de l’Ajuntament de Lleida crea la  beca d’investigació amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre la realitat de les dones de Lleida, en els diferents àmbits i èpoques històriques, des d’una perspectiva de gènere, que permetin l’elaboració de propostes per avançar en les polítiques d’igualtat de gènere en el nostre municipi.

Es podran presentar projectes d’investigació que tinguin com a objectiu aportar nous coneixements científics sobre la realitat social, històrica, política, laboral, econòmica i cultural de les dones del municipi de Lleida. Hauran de fer referència als estudis feministes i de gènere que hagin abordat la mateixa temàtica i/o puguin servir de referent teòric i metodològic.

Els projectes han de ser originals.

 

caratual.jpg

Element(s) vinculats

facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet