Esteu aquí: Inici Notícies
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

L’alcalde Àngel Ros diu que és un honor que Lleida tingui un carrer dedicat a Teresa Pàmies

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 19-02-2019 08:09

Tres dels seus fills i un nét descobreixen la placa que dóna nom al carrer, ubicat al barri de Cappont

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat que és un honor que Lleida tingui un carrer dedicat a Teresa Pàmies, “una dona estimada, de les Terres de Lleida, que ha estat tot un referent en la literatura, el periodisme i en la lluita per la democràcia en uns moments molt durs pel nostre país”.

El paer en cap ha fet aquestes afirmacions durant l’acte de descoberta de la placa que dóna nom al carrer de Teresa Pàmies, al barri de Cappont, al qual han assistit tres fills i un nét de l’homenatjada.

L’alcalde Ros, a qui acompanyava la regidora delegada de la Guàrdia Urbana, Sara Mestres, ha recordat que ambdós van tenir oportunitat de conèixer i tractar a finals dels 60 i principis dels 70, tant a la Teresa i al seu company, Gregorio López Raimundo, històric secretari general del PSUC, persones a les quals han apreciat i admirat.

En nom de la família, ha intervingut primer Àlex Pàmies, nét de la Teresa, qui ha relatat records i vivències de casa de la seva “iaia”, la qual conservava a la seva habitació “un pòster de Balaguer, la seva ciutat natal, com a símptoma de la barreja de nostàlgia i reafirmació que vivia dintre seu”. En aquest sentit, ha dit que, “tot i el seu periple vital i voltar per mig món, Balaguer i les Terres de Lleida han estat punt de partida i casella final, i han estat sempre presents en el trajecte del seu horitzó”.

Per la seva part, l’escriptor i periodista Sergi Pàmies ha dit que la seva mare “hauria estat molt contenta de tenir un carrer a Lleida”. Tot seguit ha afirmat que la identitat de la Teresa “va ser concèntrica. Tenia aquest respecte de vot per Balaguer, per la Noguera, per les Terres de Lleida, per Catalunya i per una Espanya federal, que respectés les característiques nacionals de cada poble, i sempre amb un esperit lluitador i feminista”.

A l’acte d’inauguració del carrer també han assistit la regidora Dolors López i una delegació de l’Associació de Veïns de Cappont, encapçalada per la seva presidenta, Veni Ros.

 

 

pamies.JPG

©Hermínia Sirvent 


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet