Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria obre la convocatòria 2018 dels ajuts al teixit empresarial
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

La Paeria obre la convocatòria 2018 dels ajuts al teixit empresarial

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 15-02-2019 15:05

S’incrementa la dotació pressupostària fins als 150.000€ i augmenta l’ajut a cada persona sol·licitant amb un màxim de 3.000€ per beneficiari Es pot sol·licitar l’ajut de forma online fins al 9 de juliol

L’Ajuntament de Lleida ha obert la nova convocatòria 2018 de la línia d’ajuts al teixit empresarial que té com a objectiu principal la creació d’ocupació a la ciutat. La convocatòria d’enguany, que pretén donar un salt qualitatiu i ajudar els empresaris que puguin tirar endavant la seva activitat, incorpora novetats importants com és l’augment fins als 150.000€  de la partida del pressupost que es destinarà a aquesta línia (l’any passat era de 100.000€), així com ajuts que també incrementen i passen a ser d’entre 1.500 i 3.000 euros a fons perdut per a noves iniciatives o projectes ja existents que vulguin ampliar o millorar la seva activitat.

Així mateix, cal destacar que aquests ajuts, que es poden sol·licitar fins al 9 de juliol, superen el format vigent de microcrèdit i tenen com a objectius: fomentar la creació d’iniciatives empresarials d’alt impacte en el teixit econòmic, facilitar l’autoocupació i finançar actuacions d’ampliació i millora d’empreses actives. A més de modificar i simplificar les bases per a la convocatòria d’enguany, s’ha eliminat el requisit de l’empadronament a Lleida del titular del negoci, tot i que aquest l’activitat econòmica que rebi l’ajut sí ha d’estar a Lleida ciutat. Alhora, també s’ha simplificat el pla de negoci que s’ha de presentar i/o la memòria que contingui el pla d’inversions.

Com en la darrera convocatòria, en aquesta també s’estableixen els criteris de discriminació positiva: gènere, persones amb discapacitat i territorial (barris).

Per a més informació i fer la sol·licitud de l’ajut, la Paeria ha habilitat un tràmit online: www.paeria.cat/subvencions

Dones, joves i majors de 50 anys, beneficiaris principals dels ajuts del 2017

En la convocatòria 2017 es van presentar un total de 77 sol·licituds, de les quals 39 corresponien a empreses de nova creació i 38 a empreses existents. D’aquestes 77 sol·licituds, 61 es van estimar i han rebut subvenció i 16 van ser desestimades per l’incompliment d’algun dels requisits exigits o perquè alguna persona sol·licitant hi va renunciar. De les 61 sol·licituds estimades, que en total han suposat una inversió conjunta de 620.834,80€, 31 corresponen a empreses de nova creació i se’ls han concedit ajuts per import total de 52.057,51€ a fons perdut, i 30 a empreses existents se’ls han concedit ajuts per import total de 47.942,49€ a fons perdut.

Per gèneres i edats, d’aquestes 61 sol·licituds, 39 corresponen a projectes liderats per dones o que alguna dona és sòcia de la societat, 21 corresponen a projectes liderats per joves menors de 35 anys o que una persona jove és sòcia de la societat, 13 corresponen a projectes liderats per persones de 50 anys o més o que una persona de més de 50 anys és sòcia de la societat. Però en la majoria dels casos en un mateix projecte es donen diverses circumstàncies alhora, com per exemple que la persona emprenedora és dona i menor de 35 anys, o que dins d’una societat mercantil hi ha socis que són dones, homes, persones joves i persones de 50 anys o més.

Pel que fa a les activitats, els projectes de les sol·licituds estimades corresponen totes al sector serveis, amb la següent classificació: comerç (16), hostaleria (11), serveis a empreses (13), serveis personals (8) i altres serveis (13).

Cal recordar que aquesta línia d’ajuts al teixit empresarial es va elaborar basant-se en la proposta que va fer el grup municipal de Ciutadans, en el marc del pressupost de l’any passat, i que es va aprovar al Ple del mes de març del 2017 quan es va aprovar la modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2008/2010 i de les Bases reguladores per a la concessió d’Ajuts al Teixit Empresarial de la ciutat de Lleida.

Podeu consultar la documentació necessària al següent enllaç:

https://tramits.paeria.cat/ciutadania/DetallTramit.aspx?Cercador=True&IdTramit=1330

 

 

 

 ajuts 2018.jpg

 

 


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet