Esteu aquí: Inici Notícies Nova edició de l’Activa’t al Casal amb novetats per afavorir el benestar, la socialització i l’apoderament femení
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Nova edició de l’Activa’t al Casal amb novetats per afavorir el benestar, la socialització i l’apoderament femení

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 28-09-2022 11:04

Els tallers s'inicien el 3 d'octubre

El Casal de la Dona inicia a l’octubre una nova edició del programa “Activa’t al Casal”, amb activitats variades que afavoreixen el benestar, la socialització i l’apoderament femení. La tinent d’alcalde Sandra Castro ha presentat les activitats incloses en el curs 2022-2023, amb onze propostes diferents que donen continuïtat a accions ja fetes i inclouen algunes novetats. Castro ha explicat que és la divuitena edició de l’Activa’t al Casal, una iniciativa consolidada, que té bona acollida entre les entitats, col·lectius i dones de la ciutat, i que s’adapta a la realitat i necessitats del moment. L’objectiu, ha comentat, és que el Casal de la Dona sigui un espai de trobada i de referència i que promogui la salut i el benestar, la fortalesa i el creixement personal, l’apoderament i el lideratge femení, així com la prevenció de la violència masclista i l’impuls de l’associacionisme femení. 

Una de les novetats d’aquesta edició és el taller CreActiva, que es fa amb la col·laboració de La maleta creativa i que impartiran Maria Vilà i Âlex Fernandez, un cop al mes. Aquest taller pretén potenciar la creativitat, la imaginació i l’apoderament femení, per posar en valor els sabers i l’experiència de les dones en la reutilització dels residus, per a la cura, la sostenibilitat i la transformació del nostre entorn quotidià.

S’ha incorporat la itinerància al taller d’Autodefensa feminista. D’aquesta manera, es vol atansar l’activitat a la seu dels diferents grups de dones i entitats de la ciutat. També s’ha fet la coordinació entre el Casal de la Dona i el projecte “+Temps x tu” per facilitar la participació de les dones amb infants a càrrec en les accions de l’Activa’t. Aquesta coordinació pretén que les dones en edat de criança disposin de temps lliure per assistir als tallers i puguin gaudir d’un espai d’autocura, mentre els seus fills i filles estan acompanyats de monitors/es professionals.

La tinent d’alcalde ha destacat la continuïtat de les col·laboracions amb Eschotur, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, en les propostes d’Alimentació saludable; de Fesalut, en les xerrades de l’Espai Salut, i de CaixaForum i el Centre d’Art La Panera per a les visites guiades La ciutat amb la mirada de les dones.

La nova edició de l’Espai de creixement personal tindrà lloc de l’octubre a desembre, presencialment els divendres, de 15.30 a 17 h.

El gruix de les activitats de l'Activat al Casal - 2022/23 es fan al Centre Cívic del Centre Històric o a la sala polivalent del Casal de la Dona (pl. Fanalets de Sant Jaume, s/n). La primera, Cos Actiu, comença el 3 d’octubre i la darrera clou el 31 de maig. Algunes de les propostes requereixen inscripció a feminismes@paeria.cat. També s’hi pot escriure per a més informació o trucar al telèfon 973 700 461.

PORTADA ACTIVA’T 22 23.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet