Esteu aquí: Inici Notícies Presentació programa Activa't al Casal 2019-2020
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Presentació programa Activa't al Casal 2019-2020

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 19-09-2019 12:04

 

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat aquest dijous la  15a edició del programa d’activitats Activa’t al Casal!, impulsat pel Casal de la Dona- adreçat a les dones del municipi de Lleida.

 

Activa’t al Casal és un programa d’activitats adreçat a les dones del municipi que inclou una àmplia gamma de tallers i cursos que tenen com a objectiu promoure la salut, el benestar, la fortalesa i el creixement personal, difondre i defensar els drets de les dones, promoure’n l’apoderament i el lideratge, impulsar el teixit associatiu femení i prevenir la violència masclista. Totes les activitats són d’accés lliure i gratuït, tenen lloc de dilluns a dijous, de 17.30 a 19.30 h. al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n) o bé al Centre Cívic del Centre Històric (Pl. l’Ereta), segons l’activitat.

L’Inici de les activitats/tallers serà  el dilluns 7 d’octubre, a les 17.30 h. al Centre Cívic del Centre Històric (Pl. l’Ereta), amb la primera sessió del taller A Tot ritme.

En aquesta edició del programa Activa’t al Casal, es destaca com a NOVETAT el Taller AUTODEFENSA FEMINISTA. L’autodefensa feminista és una eina de reforç de la seguretat i l’autonomia de les dones. Amb aquest taller es pretén treballar la connexió entre el cos i la ment per augmentar la nostra autoestima i millorar  les nostres capacitats de resposta davant possibles atacs o agressions masclistes.  La responsable de dissenyar i conduit aquesta activitat és Paula Ibáñez, educadora social experta en gènere.  El taller s’ha programat en dues edicions (1a- d’octubre a desembre / 2a- de gener a març) de sis sessions cadascuna i per participar-hi caldrà fer inscripció- S‘ofereixen una trentena de places en cada edició.

Tenen continuïtat els tallers


§  A tot ritme
§  Cos actiu
§  Alimentació saludable (amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida)
§  Teràpia del riure
§  Garrotín
§  Cuida’t
§  Arts al Casal
§  Tallers Itinerants:
  La ciutat amb la mirada de les dones ·  Anònimes
·  Espai Salut

En relació amb l’espai ANÒNIMES , que té com a objectiu descobrir les vides (trajectòria, anècdotes, inquietuds...) de dones lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, integradora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat, cal destacar que la primera sessió tindrà lloc el proper 17 d’octubre, a les 18 h, al Local Social de Llívia i estarà dedicat a Montse Flix, Lolita Sobirà i M. Rosa Casals, impulsores i pioneres de l’Associació de Dones de Llívia. Aquest reconeixement compta amb els suport de les entitats de dones del municipi.El detall del contingut de cada sessió es publica mensualment a través de l’InfoACTIVA’T, butlletí de difusió i comunicació periòdica de les activitats adreçades a les dones del municipi. Aquest butlletí es difondrà a través del web de la Regidoria www.feminismes.paeria.cat, del blog del Casal de la Dona http://casaldeladona-lleida.blogspot.com i del facebook  www.facebook.casaldeladonalleida i a Twitter @casaldonalleida

IMG_20190919_101724_1.jpg

Portada Activat 19 20.jpg


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet