Esteu aquí: Inici Notícies Tertúlia sobre dones i salut al Casal de la Dona
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Tertúlia sobre dones i salut al Casal de la Dona

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 29-05-2018 14:24

S’ha parlat sobre els avenços de la medicina pel que fa a la perspectiva de gènere, els recursos disponibles o les demandes més freqüents en els diferents serveis, en el marc del Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones

El Casal de la Dona de la Paeria ha organitzat aquest dilluns una tertúlia amb motiu del Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones, que es commemora avui. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha participat en el debat, en què s’ha parlat, entre altres, dels avenços de la medicina pel que fa a la perspectiva de gènere, dels recursos disponibles o de les demandes més freqüents per part de les dones en els diferents serveis.

Mestres ha compartit tertúlia amb la vicepresidenta del Col·legi de Metges de Lleida, Margarita Puigdevall; la presidenta del Col·legi d’Infermeria de Lleida, Montserrat Gea; la gerent de l’Associació Contra el Càncer de Lleida -AECC- Lleida, Eva Figuera, i la presidenta de FeSalut, Carme Monsó. Una trentena de persones han participat en la jornada d'aquesta tarda al Casal.

En el decurs de la jornada, s’han exposat algunes dades elaborades per l’Observatori de la Igualtat de Gènere, referent a la salut de les dones. Segons aquest informe, publicat el 2018, les dones tenen una percepció positiva de la pròpia salut cinc punts percentuals per sota de la dels homes, tot i que ha anat augmentant en els darrers 10 anys (ha passat del 71,4% al 80,7%). Una altra dada rellevant és que el doble de dones pateixen ansietat o depressió que els homes (el 20% de dones, que és 3% menys que la mitjana dels darrers anys, i un 10% els homes). L’excés de pes és un problema de salut pública que afecta més les dones, en un 42% dels casos i els homes en un 58% -dades bastant estables en el temps-.

 

021.JPG

 

017.JPG

 


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet