Esteu aquí: Inici Regidoria Articles d'opinió i escrits Les dones diem PROU
Accions del document

Les dones diem PROU

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 14-02-2019 12:00

25 de Novembre de 2017

Entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, es torna a posar de manifest que la violència masclista és una gran xacra social que no s’atura. Enguany la commemoració institucional se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals, sense oblidar les múltiples formes de violència (física, psicològica, social, econòmica, sexual, ambiental i estructural) de què són víctimes moltes dones arreu del món.

 

Les dones diem “ja n’hi ha prou”: n’estem tipes que se’ns menyspreï, se’ns limitin els recursos econòmics i l’accés a l’educació, se’ns agredeixi físicament o sexualment, ens matin o matin els nostres fills i filles, i se’ns tracti com a ciutadanes de segona en una societat profundament patriarcal i masclista.

 

Reclamem canvis des d’una perspectiva integral de prevenció de la violència, perquè no podem permetre cap pas enrere en la construcció d’un model de relacions de bon tracte entre homes i dones, joves, nens i nenes. En l’abordatge de les violències masclistes esdevé importantíssim incidir en l’educació des dels 0 anys, en el si de les famílies, en tant que nucli bàsic transmissor de valors i comportaments. Cal, a més a més, promoure la col·laboració en xarxa de tots els agents socials, inclosos els mitjans de comunicació, l’administració, els centres escolars, els espais de lleure, per dissenyar programes formatius des d’un enfocament multidisciplinari, encaminats a prevenir, detectar i erradicar actituds masclistes o actuacions sexistes i violentes. En aquest sentit, el VI Memorial Hortènsia Alonso, jornada tècnica coorganitzada pel Centre Dolors Piera de la Universitat de Lleida, Creu Roja i l’Ajuntament de Lleida, tractarà sobre L’abordatge de les violències masclistes en l’àmbit educatiu i del lleure des dels 0 anys, amb l’objectiu de plantejar accions de sensibilització, de prevenció i detecció de les violències masclistes des dels 0 anys, i, al mateix temps, exposar experiències i bones pràctiques a les aules en totes les etapes educatives i en els espais de lleure.

 

Contrarestar la forta tendència a la reproducció ancestral de relacions que condueixen al sexisme i a la violència masclista, esdevé avui de gran rellevància, perquè només així podrem assentar, com a societat, bases més sòlides per a la consecució de la igualtat real i el respecte als drets humans. Perquè diem “prou!” i volem que homes i dones treballem plegats en la construcció d’un futur plenament igualitari i lliure de qualsevol forma de violència contra nosaltres.

 

 

 

Sara Mestres Llussà

Regidora de Polítiques d’Igualtat

Ajuntament de Lleida


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet