Esteu aquí: Inici Regidoria Articles d'opinió i escrits Objectiu: la igualtat de gènere
Accions del document

Objectiu: la igualtat de gènere

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 08-07-2016 08:16

8 de maç de 2016

8

Objectiu: la igualtat de gènere

El 8 de Març - Dia Internacional de les Dones és una cita simbòlica per a les dones de tot el món que ha adquirit una dimensió global. Els orígens d’aquesta commemoració, a principis de segle XX, van marcar un abans i un després en la defensa dels drets de les dones. El creixent moviment internacional, enfortit per les quatre conferències mundials de les Nacions Unides sobre la dona, ha contribuït a fer d’aquesta commemoració una oportunitat per incrementar el suport als drets i a la participació de les dones en les esferes polítiques, econòmiques, socials i culturals. Per això aquesta data és al mateix temps un moment de reflexió sobre els progressos assolits, una crida al canvi i una celebració dels actes de valor i determinació de tantes i tantes dones que han tingut un paper extraordinari en la història de les seves comunitats i dels seus països. És també dia de reivindicació dels drets encara pendents d’assolir: a una feina digna i remunerada, a decidir sobre el propi cos, a ser mares, a educar els nostres fills i filles, a conduir una família i sentir-nos compensades emocionalment i econòmica; a accedir als òrgans de poder i de presa de decisions empresarials, polítics, econòmics, jurídics i de qualsevol altre àmbit.

Cada 8 de Març és una nova crida a continuar treballar conjuntament, des de les institucions, per la igualtat de gènere real i efectiva: per evitar la discriminació en la contractació i la bretxa salarial de gènere; per promoure plans d’igualtat a les empreses que afavoreixin la conciliació de la nostra vida personal, familiar i laboral i evitin els casos d’assetjament sexual o per raó de sexe; per eradicar la violència masclista; per dur a terme accions de sensibilització envers el trencament d’estereotips sexistes i la coresponsabilitat dels homes en les tasques domèstiques i de cura; per la promoció professional i l’accés de les dones als càrrecs directius; per l’adopció de mesures eficaces que penalitzin la utilització humiliant d’imatges femenines i missatges sexistes en la publicitat i en el món audiovisual.

Des de l’Ajuntament de Lleida, manifestem la nostra voluntat i el nostre compromís de seguir treballant per impulsar un canvi d’actituds i de models socials amb la mirada posada en un objectiu comú: la igualtat real i efectiva de dones i homes.

Sara Mestres Llussà

Regidora de Polítiques per al civisme i la igualtat

Ajuntament de Lleida

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet