Esteu aquí: Inici Notícies Constitució del Plenari del Consell Municipal de les Dones 2015-2019
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Constitució del Plenari del Consell Municipal de les Dones 2015-2019

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 03-05-2019 11:11

El Consell Municipal de les dones és l’òrgan de participació de les entitats i organismes per a la plena incorporació de les dones a la vida ciutadana i per a l’assoliment de la total igualtat de gènere

El Casal de la Dona acull avui la constitució del Plenari del Consell Municipal de les Dones 2015-2019, integrat per 41 entitats i grups de dones de la ciutat i, també, els diferents grups municipals. El Consell Municipal de les Dones és l’òrgan de participació de les entitats i organismes d’àmbit social, cultural, polític i econòmic per a la consulta, l’estudi i l’assessorament per a la plena incorporació de les dones a la vida ciutadana i per a l’assoliment de la igualtat de gènere. Cal destacar que el 70% de les entitats i vocalies de dones utilitzen els centres cívics i els locals socials municipals com a seu i lloc habitual per realitzar les seves activitats.

En el decurs de la constitució del consell es debatrà l’adhesió al Consell Municipal de Dones el Grup Feminista de Ponent, avalada per Dones amb Iniciativa, i del Special Friends, Excellent Mother, Nigerian Women Club of Lleida, avalada per l’Associació Dona Balàfia i per la Vocalia de la Dona de l’AV de Balàfia. En la reunió també s’informarà sobre l’inici del procés participatiu per a l’elaboració del III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida.

Properes activitats

Un total de 142 dones i prop d’una cinquantena d’infants de 14 entitats de dones de Lleida desfilaran amb roba realitzada als tallers de costura el proper 27 d’abril a l’Auditori Municipal Enric Granados.

El Consell Municipal de les Dones ha informat també que el proper 1 de juny tindrà lloc el tradicional Aplec de les Dones. L’Aplec de les Dones és la trobada anual de les entitats de dones del municipi de Lleida, que a més a més de reforçar el lideratge i el teixit associatiu femení té com a objectiu fomentar accions de promoció de la salut i d’aquisició d’hàbits saludables per a la millora del benestar personal i la qualitat de vida de les dones. L’Aplec 2016 tindrà lloc al Pavelló 4 de Fira de Lleida.

 

IMG_5135.JPG

IMG_5137.JPG


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet