Esteu aquí: Inici Òrgans de Participació Consell Municipal de les Dones Posada en marxa dels grups de treball Del consell municipal de les dones
Accions del document

Posada en marxa dels grups de treball Del consell municipal de les dones

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 20-01-2023 14:22

Els grups són La repercussió de la COVID-19 entre les dones del municipi de Lleida i contra les violències mascliste.

Ja s’han posat en funcionament els dos grups de treball que el passat 28 de maig la Comissió Permanent del Consell Municipal de les Dones va acordar constituir.

D’acord amb el que estableix l’article 15 del Reglament del Consell Municipal de les Dones, la Comissió Permanent està formada per representants de les sectorials de dones de les organitzacions sindicals i dels partits polítics amb representació municipal, de la Federació d’Associacions Veïnals de Lleida, de les entitats de dones dels àmbits de la salut, laboral, universitari, de les mestresses de casa i del moviment feminista, amb un nombre no superior a 15 conselleres. Entre les funcions assignades a aquesta comissió hi ha la de crear grups de treball en funció dels temes que es considerin prioritaris o de més interès per a les dones del municipi de Lleida.

Així, doncs, la Comissió Permanent ha posat en marxa el grup de treball contra les violències masclistes i el de seguiment de la repercussió de la COVID-19 entre les dones del municipi de Lleida. Aquests grups estan formats per conselleres de les entitats de dones que integren el Consell Municipal de les Dones, les quals en funció del seu àmbit d’actuació i les seves inquietuds, s’han agrupat per treballar en algun d’aquests dos temes que es van considerar prioritaris.

L’objectiu del grup de treball contra les violències masclistes és fer aportacions en totes aquelles actuacions que es diguin a terme per assolir la tolerància zero de la ciutadania lleidatana envers les violències contra les dones, així com col·laborar amb els equips tècnics professionals en tot allò que tingui a veure amb la detecció i atenció a les situacions de violència masclista que puguin viure les dones.

Per la seva banda, el segon grup treballarà per estudiar quina és la repercussió de l’estat d’alarma i del confinament a causa de la COVID-19 entre les dones en qualsevol aspecte de la vida quotidiana (els serveis bàsics, els drets de salut sexual i reproductiva, la precarietat laboral, el teletreball, les tasques de cura, etc.)

Les dues reunions han tingut lloc de forma telemàtica a través de la plataforma Microsoft Teams i s’han centrat en la definició d’objectius i calendari per a aquest 2020. La propera trobada tindrà lloc de forma presencial al Casal de la Dona el dijous 9 de juliol a la tarda.

grup treball CMD.jpg

2.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet