Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones
Accions del document

Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones

Per admin Darrera modificació 16-09-2020 07:56

Guia d’actuació per a víctimes de violència masclista durant el confinament pel coronavirus.

guia.jpg

 

El Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones  (CIAD) és un recurs d'accés directe i gratuït que facilita informació, orientació i assessorament a les dones del municipi de Lleida, mitjançant atenció individual, grupal i comunitària, amb l'objectiu de fomentar-ne l'apoderament.

Compta amb un servei especialitzat d'orientació jurídica i psicològica i atén qualsevol consulta, en especial les relacionades amb l'associacionisme, els serveis socials, la salut de les dones, els drets de les dones i les situacions de crisi familiar i de violència masclista.

Per sol.licitar més informació o demanar hora podeu trucar al 973700461

Horari d'atenció               De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30h

                                         Dimarts i dijous de 16.30 a 18.30h i cites concertades

                                         Estiu: Tots els matins de 9.30 a 13.30h

Plaça dels Fanalets de Sant Jaume s/n , 25002,Lleida.   973700461

          Nou logo abril 2012 colorweb.jpg                               Copia de DonesColaboraE.jpg

 

SESSIONS SETMANALS D'ESPAI DE CREIXEMENT PERSONAL PER A DONES

Aquestes sessions tenen per objectiu principal potenciar el creixement personal, l’apoderament, l’autoestima, la gestió de les emocions i les habilitats socials, des d’una perspectiva de gènere i amb un treball integral tenint en compte totes les dimensions de la persona.   

Consisteixen en 12 sessions setmanals d’una durada de 90 minuts i estan dirigides a totes aquelles dones que vulguin treballar aspectes personals. L’assistència és gratuïta.

Podeu descarregar-vos el programa clickant damunt de la imatge

thumbnail_image001.png

  

TREBALLEM PER LA IGUALTAT. TALLERS DE SENSIBILITZACIÓ

Des del Casal de la Dona oferim diversos tallers gratuïts dissenyats i impartits per professionals del servei d’orientació psicològica del Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones.

Aquests tallers estan adreçats a les entitats i grups de dones i altres entitats ciutadanes. L’objectiu és promoure l’apoderament de les dones mitjançant la sensibilització envers la prevenció i eradicació de la violència masclista, de les relacions saludables entre dones i homes, la gestió d’emocions, la millora de les eines personals com l’autoestima, l’optimisme, les emocions positives i les habilitats comunicatives.

Totes les activitats tenen en compte la perspectiva de gènere i el treball grupal amb diferents dinàmiques participatives i amenes. Aquests tallers també es poden adaptar a grups mixtes.

La durada de cada taller és de dues hores i es poden fer adaptacions d’horari a les necessitats de cada grup i entitat.

 

TRACTEM-NOS BÉ

Promoció de les relacions de bon tracte entre adolescents i joves

 TRACTEMNOS 2019.jpg

 Clikeu damunt de la imatge per veure el contingut del projecte

El projecte “Tractem-nos bé” s’impulsa des del Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) – de la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes. Té com a objectius la promoció de les relacions de bon tracte i l’eradicació de la violència masclista entre adolescents i joves.

Consisteix en tres sessions que es realitzen a les aules de secundària, batxillerat i formació professional, així com entre grups d’adolescents i joves en espais d’educació no formal. En aquestes sessions es treballa què són els estereotips de gènere, els mites de l’amor romàntic, les relacions abusives i les relacions de bon tracte.

Any 2018

 S'han fet sessions a 9 centres educatius amb una participació de 512 noies i 489 nois

 

MAX IN LOVE

Projecte coordinat per la Regidoria per als Drets a les persones. És un programa d'educació afectiva i sexual, dirigit a joves de 16 anys i als seus educadors/es, que pretén abordar de manera integral les diferents variables que interactuen en la sexualitat – afectivitat, aspectes fisiològics, culturals i educatius, així com la igualtat de gènere i els valors personals davant de la presa de decisions. El programa inclou una obra de teatre, una guia educativa per al professorat i tres tallers, un dels quals es titula “Les relacions saludables” i s’imparteix des del Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) – de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

L'ANY 2018

S'han impartit als alumnes de 4art d'ESO de 8 centres educatius  amb una participació de 203 noies i 211 nois.


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet