Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Jornades Jornada “L’atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida. L’acció coordinada”
Accions del document

Jornada “L’atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida. L’acció coordinada”

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 04-11-2019 13:28

Dimecres, 12 de novembre de 2008, es va realitzar la Jornada  L’atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida. L’acció coordinada”, organitzada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida.

Amb aquesta Jornada va culminar tot el procés d’elaboració i signatura del Protocol d’Atenció a les dones víctimes de violència masclista al municipi de Lleida, que representants de les principals institucions i entitats de la ciutat van signar el dia 11 al Saló de Plens de la Paeria.

L’objectiu de la Jornada era sensibilitzar la ciutadania de Lleida sobre aquesta greu problemàtica social, alhora que va servir per donar a conèixer el Protocol, el seu procés d’elaboració, els circuits d’actuació previstos i els recursos que les dones de la ciutat tenen al seu abast. S’hi van inscriure un total de 126 persones, entre les quals destacava la presència de professionals dels àmbits social, sanitari, policial, judicial, educatiu i assistencial.

La Jornada, inaugurada amb les paraules de benvinguda de l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, va començar amb la conferència de la Dra. Victòria Sau, feminista catalana de reconeguda trajectòria que va parlar sobre “La violència masclista contra les dones. Les dimensions d’una realitat en procés de canvi”. A continuació va  intervenir la Dra. Leonor Cantera, amb la conferència sobre “Els protocols locals d’atenció: antecedents, situació actual i perspectives”. 

La sessió matinal va concloure amb la intervenció de les representats de la Comissió Tècnica encarregada de l’elaboració del Protocol, que en van exposar la metodologia de treball, els objectius i els aspectes tècnics de cada àmbit implicat en la redacció del document.

La sessió de la tarda va comptar amb la participació de la senyora Marissa Fernàndez, advocada feminista, especialitzada en violència masclista i dret de família, que va parlar sobre el dret de les dones a viure lliures de la violència masclista i els avenços legals en aquesta matèria. La Jornada va concloure amb les intervencions de la senyora Marta Selva, presidenta de l’Institut Català de les Dones, la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Neus Brocal, i el doctor Joan Viñas, rector de la UdL, que van participar en una taula rodona per parlar sobre “L’eradicació de la violència masclista en les polítiques de dones”.

Aquesta Jornada s’emmarca dins les diferents accions que la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida està fent en defensa dels drets de les dones, en especial el dret a viure dignament lliures de la violència masclista.

programa.JPG

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet