Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Jornades La imatge de les dones als mitjans de comunicació centra el seminari ‘Periodisme i Gènere’
Accions del document

La imatge de les dones als mitjans de comunicació centra el seminari ‘Periodisme i Gènere’

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 01-03-2017 12:08

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha inaugurat la jornada que s’emmarca en la commemoració del Xè Premi de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida La directora de l’Observatori de la Igualtat de la UAB, Joana Gallego, ha donat el tret de sortida a la jornada que ha estat organitzada conjuntament entre la Paeria i els col·legis de Periodistes i de Psicologia de Lleida

28/02/2017

La imatge de les dones als mitjans de comunicació ha centrat el seminari ‘Periodisme i Gènere’ que ha organitzat la Paeria, conjuntament amb els col·legis de Periodistes i de Psicologia de Lleida. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, acompanyada dels presidents dels col·legis professionals, Rafa Gimena i Oriol Verdú, respectivament, ha inaugurat la jornada que s’emmarca en la commemoració del Xè Premi de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. La directora de l’Observatori de la Igualtat de la UAB, Joana Gallego, ha donat el tret de sortida a la jornada, que s’ha celebrat a la sala Alfred Pereña i a la qual han assistit una quarantena de persones.

Mestres ha explicat que l’objectiu del seminari és definir, impulsar i promocionar dinàmiques periodístiques i comunicatives tenint en compte la perspectiva de gènere en el tractament de les notícies. Així, Gallego ha fet un repàs sobre el tractament de la dona i del gènere als diferents canals d’informació i ha apostat per canviar les rutines i les dinàmiques en les redaccions dels mitjans de comunicació i fer un treball de reflexió abans d’escriure o emetre notícies per evitar estereotips, per exemple. Joana Gallego també s’ha referit al tractament de la violència de gènere: “El seu tractament no ha canviat gens en els últims 20 anys”, ha lamentat.

En aquesta trobada es volen abordar aspectes clau de la comunicació amb visió de gènere, amb especial cura envers les diferents violències que les dones experimenten en la seva quotidianitat. En aquest sentit, s’ha dut a terme una taula rodona, moderada per la directora de Catalunya Ràdio a Lleida, Roser Perera, en què s’ha debatut des de la visió de diferents professionals que intervenen en els casos de violència masclista i com aquests es tracten al mitjans de comunicació, així com haurien de ser les bones pràctiques per escriure notícies que tenen a veure amb aquest fet.

Així, han participat des de l’àmbit judicial Anna Nadal, advocada i presidenta de la Comissió del Torn d’Ofici de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida; Mitjans de comunicació, Joana Gallego, professora titular de periodisme i directora de l’Observatori d’Igualtat de la UAB; policial, Salvador Gallego, agent de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra; psicosocial: Cristina Vidal, directora del Servei d’Intervenció Especialitzada del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya a Lleida.

012.JPG

023.JPG

021.JPG

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet