Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Jornades "Organitzem el temps per la conciliació"
Accions del document

"Organitzem el temps per la conciliació"

Per admin Darrera modificació 01-04-2009 11:12

D’acord amb els acords contemplats en el Pacte Social per a la Ciutadania subscrit entre l’Ajuntament de Lleida i les centrals sindicals Comissions Obreres i UGT, organitzen anualment una jornada entorn del tema de la conciliació de la vida laboral i familiar.

Aquest és també un dels àmbits d'estudi i d'actuació que contempla el I Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Lleida i que s’ha començar a implementar amb el concurs d’algunes de les entitats que conformen el teixit social de la ciutat per tal d’avançar en la igualtat d’oportunitats.

La Jornada que va tindre lloc el dia 26 de març de 2007 pretén aportar informació i reflexió a l’entorn de l’organització dels temps per a la conciliació. Un debat, el dels temps del treball, familiar..., que va més enllà de plantejar necessitats i alternatives per fer més planera la vida diària. El concepte temps, la seva importància, la seva incidència en la vida i el benestar de les persones ha de ser estudiat i, si cal replantejat, en tot el seu abast i en les seves implicacions en l’organització familiar, laboral, social.

Els objectius de la jornada són, d’una banda, qüestionar com els usos desiguals del temps en funció del gènere condicionen la igualtat d’oportunitats, singularment de les dones, i de l’altra, avançar en la reflexió sobre les polítiques d’igualtat i la seva implementació en el món del treball a partir d’un replantejament de l’organització del temps.

La jornada s’iniciarà amb una conferència a càrrec de la professora de la UAB Teresa Torns, que aportarà dades per a la reflexió i el debat entorn del temps del treball i el temps de la ciutat i sobre els consensos a què cal arribar per a la conciliació dels diversos temps.

En la taula rodona que tindrà lloc a continuació s’analitzaran canvis, propostes, models, que permetin avançar en una nova organització del temps, singularment en l’àmbit laboral, i es contemplaran també les possibles resistències, dificultats, que tot canvi genera.

La jornada compta amb la col•laboració del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL, responsables de l’acció 21 del programa EQUAL, Dona/ Home Rurals.


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet