Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Premis, Beques i Subvencions Concessió del XIII Premi Mila de Periodisme i treballs guanyadors 2020
Accions del document

Concessió del XIII Premi Mila de Periodisme i treballs guanyadors 2020

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 23-01-2023 15:17

Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, i Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes- Demarcació de Lleida, han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de la tretzena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 24 treballs.

El Jurat, format per Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes i presidenta del Jurat; Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Núria Martínez Torrebella, consellera del Consell Municipal de les Dones en representació de la Vocalia de Dones de la Partida Copa d’Or i Sot de Fontanet; Estela Busoms, periodista lleidatana col·legiada; Josep M. Sanuy, guardonat en la XII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, han acordat concedir els premis següents:

En categoria Audiovisual, el reportatge premiat ha estat Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega, de Teresa Macià i Josep Segon, emès per TV3 en el Telenotícies Vespre del dia 10 de desembre de 2019. En aquesta mateixa categoria, el Jurat ha acordat concedir dos accèssits a dos programes de ràdio: un per a Lleida amb veu de dona de Cadena Ser Catalunya / Ràdio Lleida, dirigit per Josep Lluís Cadena – emès el 7 de març de 2019 -, i l’altre per al programa Les dones i els dies de Catalunya Ràdio, presentat i dirigit per Montse Virgili, que s’emet cada dissabte a la mitjanit des del mes de setembre de 2019. Aquests dos accèssits es concedeixen en reconeixement a la iniciativa d’incorporar a les graelles radiofòniques programes que incorporin de manera regular i transversal la perspectiva de gènere i donin veu a la presència i el protagonisme de les dones.

Pel que fa a Fotoperiodisme, el Jurat ha declarat deserta aquesta categoria, ja que cap dels treballs candidats compleix completament amb els requisits establerts a les bases del premi.

En la categoria de Premsa escrita, el Jurat ha acordat concedir premi a dos reportatges: Gambia, escuchar a las mujeres para superar la dictadura, de José Ignacio Martínez Rodríguez, publicat a la Revista La Marea, durant setembre-octubre de 2019; i “Hem lluitat contra la dreta cara a cara; érem objectiu dels feixistes, del periodista Albert Font-Tarrès, publicat a la revisat FOSSA218 durant la tardor de 2019. 

Finalment, en categoria Mitjans Digitals, s’ha concedit un premi i un accèssit; premi per al reportatge La huida hacia delante de tres hijas de los campos de refugiados, de la periodista Monica Pelliccia, publicat a El País Planeta Futuro, el 30 de setembre de 2019. I accèssit per a Fuerza femenina para luchar contra la despoblación de los pueblos de la periodista Rosa Maria Matas López, publicat a lavanguardia.com el 10 de desembre de 2019.

Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

L’acte de lliurament del XIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el proper dimecres 18 de març, a les 19 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

 

IMG_20200224_133429_344.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet