Esteu aquí: Inici Notícies Lliurament de la IX edició dels premis, amb reportatges reconeguts de TV3, El Periódico i Eldiario.es, i de la XI Beca de recerca Cristina de Pizan
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Lliurament de la IX edició dels premis, amb reportatges reconeguts de TV3, El Periódico i Eldiario.es, i de la XI Beca de recerca Cristina de Pizan

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 15-02-2019 15:05

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquest dijous el lliurament del IX Premi MIla de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida i la XI Beca de recerca Cristina de Pizan. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde Sara Mestres i del president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, ha presidit l’acte, en el qual ha quedat palès la voluntat per fomentar polítiques d’igualtat i de promoció de la dona. El paer en cap ha recordat que el premi, promogut per l’Ajuntament i el CPC de Lleida, porta el nom de Mila en homenatge a la protagonista de la novel·la Solitud, l’obra més coneguda de Caterina Albert i Paradís, que signava les seves obres amb el pseudònim de Víctor Català. Aquesta obra relata l’itinerari vital i interior de la Mila, fins que s’arriba a conèixer a si mateixa. És una història d’auto-construcció i descobriment de la pròpia personalitat, a partir de la insatisfacció que li ocasiona la seva relació matrimonial.

En la seva intervenció, l’alcalde ha assenyalat que amb aquest tipus de convocatòries es contribueix al periodisme i la literatura, ja que es mostra la lluita per a la igualtat des de Lleida i que les obres guardonades són manifestacions de llibertat i d’igualtat.

Sara Mestres ha incidit en que aquesta és una acció més que fa la Paeria en suport i per promoure aquesta igualtat, tal i com es recull en el la Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida. Per la seva banda, Rafa Gimena ha afirmat que la visió de gènere és necessària per parlar d’igualtat i que encara hi ha necessitat d’impulsar premis d’aquest tipus perquè existeixen les desigualtats.

IX Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida

En la categoria audiovisual, els premiats han estat Enric Pinyol Leal i Àlex Francès Pasqual amb el reportatge Transsexualitat: “El meu fill vol ser una nena”. En la de premsa escrita, la guanyadora ha estat Monica Pelliccia, amb el reportatge “Mujeres con los pies en la tierra”. I en l’aparat de Mitjans digitals, Benoît Cros ha estat reconegut amb el reportatge Las abuelas solares de Burkina Faso.

El Premi té com a objectiu distingir els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i combatre les diferències i la discriminació que les dones encara puguin patir. També dóna suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentiva propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més

El jurat d’aqueta edició ha estat està format per la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, que ha estat presidenta del Jurat; el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Lleida, Rafa Gimena; la presidenta de Funde, i consellera del Consell Municipal de les Dones, Laura Sánchez; la periodista, Roser Perera; la periodista guardonada en la VIII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, Maricel Benabarre, i la tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, que també actua com a secretària, Isabel Hornos.

XI Beca Cristina de Pizan

El projecte que ha estat distingit en aquesta edició ha estat Identitats femenines en l’art al Museu de Lleida: d’objectes representats a subjectes de la representació. La seva autora és la doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Georgina Gonzàlez Rabassó.

La beca està al costat del treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i incentiva propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària.

El Jurat ha estat format per Sara Mestre, qui també ha estat la presidenta; la presidenta de la Vocalia de la Dona de l’AV Copa d’Or i Sot de Fontanet, en representació del Consell Municipal de les Dones, Núria Martínez Torrebella; la responsable de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de CCOO- Terres de Lleida, Raquel Collado; el president de la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació, Xavier Rodamilans; en representació de la sectorial de Polítiques d’Igualtat d’UGT – Terres de Lleida, Anna Almendros; en representació del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, Maika Molina; la professora de Sociologia de la Universitat de Lleida, Paquita Sanvicén, i també la tècnica de la Paeria, Isabel Hornos.

©Hermínia Sirvent
Fotografia amb alta resolució


facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet