Esteu aquí: Inici Notícies Veredicte del Jurat del VIII Premi Mila de Periodisme
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Veredicte del Jurat del VIII Premi Mila de Periodisme

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 15-02-2019 15:02

Veredicte en relació amb els treballs guardonats en la convocatòria de l’any 2014

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, i el president del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida, Rafa Gimena, han emès en representació del Jurat del VIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, el veredicte en relació amb els treballs guardonats en la convocatòria de l’any 2014. Aquest premi té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots les àmbits, i forma part de la implementació del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida. Les bases del premi preveuen la concessió de 1.500 € per al treball periodístic premiat en cada una de les categories.
 En aquesta vuitena edició, els  treballs premiats són:
 
v     En la categoria Audiovisual, el premi ha estat per al reportatge d’Aurora Anton, Sòcies de vida, emès per Canal 33 i per Barcelona TV.
 
v     En la categoria Fotoperiodisme, el premi és per a la fotografia “Déu” també és nom de dona, d’Itmar Fabregat, publicada al diari Segre.
 
v     En la categoria Premsa escrita, el premi ha quedat desert per desacord del jurat.
 
v     En la categoria Mitjans Digitals, s’ha premiat el reportatge emès en streaming per www.radiolleida.cat, Tolerància zero. En contra de la violència de gènere, de les periodistes Mercè March, Bàrbara Villuendas i Maricel Benabarre.
 
Així mateix, en la categoria Mitjans digitals, el Jurat ha acordat concedir un accèssit al reportatge de Meritxell Rigol, L’escola mixta, lluny d’educar per viure la igualtat, publicat al portal digital www.lamarea.com
El Jurat ha destacat molt positivament l’augment de participació en aquesta edició, amb 20 treballs candidats, i ha recordat la importància de realitzar treballs d’investigació i periodisme, seguint les recomanacions i bones pràctiques en matèria d’igualtat de gènere, no només en dates assenyalades com el 8 de març o el 25 de novembre, sinó durant tot l’any.
 
 
L’acte de lliurament del VIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la X Beca Cristina de Pizan tindrà lloc el proper dimarts 10 de març a les 17.30 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
facebook twitter
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet